Over ons

Wat we doen

SHIELD vzw is een gespecialiseerd dienstverlenend bedrijf dat de deelnemende organisaties zal helpen met het organiseren van hun cyberverdediging. SHIELD staat voor Service Hub voor IT Expertise in Limburg en Daarbuiten. Het bedrijf richt zich op dienstverlening aan ziekenhuizen en instellingen voor hoger onderwijs, die als grote, open, sterk gedigitaliseerde organisaties heel gelijklopende uitdagingen hebben.

Voor wie


Wij verlenen uitsluitend diensten voor onze leden. Lid worden kan als jouw organisatie actief is in de zorgsector of een onderwijsinstelling is. 

De medewerkers van Shield zijn experten die onafhankelijk advies geven en u begeleiden naar het volgende niveau in cyber security.


Ontdek onze diensten

Waarom Shield?

Als zorgsector en onderwijssector kampen met vergelijkbare uitdagingen: de nodige investeringen in cybersecurity zijn bijzonder groot en het is bijzonder uitdagend om mensen te vinden met de juiste kennis en expertise. Daarom hebben Jessa ziekenhuis, de Universiteit Hasselt en het Ziekenhuis Oost-Limburg beslist hun krachten te bundelen.

Shield is door hen opgericht met als doel de cyberbeveiliging van niet alleen deze individuele ziekenhuizen en universiteit, maar van heel de sector op een economische, pragmatische maar toch ook substantiële manier te verhogen.

Wie we zijn

Wim Bijnens, CEO

 Wim heeft een bijzonder rijk parcours gereden binnen het IT domein. Wim is o.a mede-oprichter en board chair bij het Cybersecurity bedrijf Intigriti. Tevens bezet hij verschillende bestuursmandaten

Johan Camp, COO

Als voormalig COO van een verzekeringsmaatschappij weet Johan als geen ander onze bedrijfsprocessen optimaal in te richten, maar kent hij ook het belang van cybersecurity. Hij is bovendien al 5 jaar verbonden aan het Jessa ziekenhuis, waar hij onder andere de functie van ICT Manager vervulde.

Kurt Gielen, CTO

Kurt heeft een lange voorgeschiedenis binnen het IT architectuur en cybersecurity domein opgedaan binnen Defensie en de zorgsector binnen de IT-afdelingen van Jessa en als ICT manager van ZOL.